هشدار مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز؛

خشکسالی بی‌سابقه در نیم قرن اخیر

استان البرز در پنجمین سال خشکسالی پیاپی خود قرار گرفته و بنا بر اعلام شرکت آب منطقه‌ای البرز، وضعیت ذخایر آبی در پایین‌ترین سطح نیم‌قرن اخیر است. کاهش چشمگیر بارندگی، افزایش مصرف و فشار مضاعف بر منابع زیرزمینی، معادله‌ای نگران‌کننده برای آینده تأمین آب استان ساخته است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای البرز، داوود نجفیان؛ مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز، با اشاره به وضعیت بحرانی ذخایر سدها گفت: "سال آبی گذشته با حدود ۴۰ درصد کاهش بارش در حوزه‌های البرز و تهران به پایان رسید و در نخستین ماه از سال آبی جدید نیز هیچ‌گونه بارشی در استان ثبت نشده است. در نتیجه، ذخایر آبی سدها در شرایط نامطلوبی قرار دارند".

بر اساس آمار رسمی، سد کرج که ظرفیت ذخیره آن ۱۸۰ میلیون مترمکعب است، اکنون تنها ۱۷ میلیون مترمکعب آب دارد؛ یعنی کمتر از ۹.۵ درصد ظرفیت. این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۹۰ میلیون مترمکعب بود و به معنای کاهش بیش از ۸۱ درصدی ذخایر است. همچنین حجم ذخیره سد طالقان نیز نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد کاهش یافته و از ۲۵۰ میلیون مترمکعب به ۱۵۷ میلیون مترمکعب رسیده است.

نجفیان با تأکید بر اینکه این میزان کاهش، در ۵۷ سال گذشته بی‌سابقه بوده است، افزود: "ادامه خشکسالی و رشد مصرف، فشار مضاعفی بر منابع زیرزمینی وارد کرده است. در حال حاضر چهار محدوده از استان البرز در وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی قرار دارند و برای کنترل این وضعیت، کارگروه سازگاری با کم‌آبی به‌طور مستمر در حال برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری است".

او با بیان اینکه مقابله با چاه‌های غیرمجاز یکی از اولویت‌های جدی استان است، گفت: "زمان مماشات با برداشت‌های غیرمجاز به پایان رسیده است. حفظ منابع آب شرب و تأمین نیاز صنایع تنها با جلوگیری از برداشت غیرمجاز و مدیریت مصرف ممکن است".

 

صرفه‌جویی؛ خط مقدم نجات آب

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز، در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تغییر رفتار مصرفی شهروندان تأکید کرد و گفت: "ایران تنها یک‌سوم میانگین جهانی از نظر منابع آبی ظرفیت دارد، اما مصرف آب شرب در کشور تقریباً دو برابر میانگین جهانی است. اگر هر شهروند فقط ۲۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف روزانه خود داشته باشد، می‌توان از بروز بخش قابل‌توجهی از تنش‌های آبی جلوگیری کرد".

او افزود: "عبور از این سال سخت تنها با همدلی، آگاهی و تغییر رفتار جمعی ممکن است. هر اقدام کوچک در خانه‌ها، مدارس، اداره‌ها و فضاهای عمومی، در مجموع می‌تواند نقشی بزرگ در پایداری منابع آب استان ایفا کند".

نجفیان در پایان ابراز امیدواری کرد که با آغاز بارش‌ها از آبان‌ماه طبق پیش‌بینی‌های هواشناسی و با تداوم مدیریت مصرف در سطح شهروندان و دستگاه‌ها، بتوان بخشی از کمبودها را جبران کرد، اما تأکید کرد که "هیچ میزان بارندگی نمی‌تواند جایگزین فرهنگ درست مصرف شود. صرفه‌جویی، مؤثرترین بارش این روزهای خشک البرز است".

کد خبر: 1231
  تاریخ خبر : 1404/08/04
 64
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 115
  • بیشترین بازدید همزمان : 1234
  • بازدید امروز : 13,065
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 20,265,506
  • آخرین به روزرسانی : 1404/08/04 11:12:35
  • شناسه IP شما : 216.73.216.23

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : البرز، کرج، مهرشهر، بلوار امام خمینی، رو به روی مصلی، خیابان بوستان، شرکت سهامی آب منطقه ای البرز
  • کدپستی : 3186717598
  • تلفن : 02635770000
  • فاکس : 33340270-026
  • پست الکترونیکی :
  • پیامک :
  • تلفن گویا :